Welkom op de website van Alinso

De doelstelling van stichting Alinso is om in Haarlem/Santrigon in het binnenland van Suriname de eerste Multi Functionele Accommodatie (MFA) op te zetten. De naam van deze MFA is Pasinsi, genoemd naar de grootvader van de oprichtster van stichting Alinso, Shirley Misiedjan.

MFA Pasinsi krijgt units met woningen waar ouderen 24 uur per dag verzorgd kunnen worden in hun eigen omgeving met behoud van hun eigen gewoonten en gebruiken. Tevens wil Pasinsi een verlengstuk worden van medische posten in de verre omgeving middels een prik-poli.

MFA Pasinsi zal daarnaast dagopvang voor de allerkleinsten aanbieden, zodat hun ouders de gelegenheid hebben om te gaan werken of om hun opleiding af te maken. Ook wil Pasinsi dagopvang gaan verzorgen voor vroege schoolverlaters (drop-outs) middels het aanbieden van opleidingen en workshops.

 

Geschiedenis

Stichting Alinso is opgericht door de voorzitster, Shirley Misiedjan, geboren in het dorpje Haarlem in Suriname. De naam Alinso is de familienaam van haar grootvader, de stichter van Haarlem bij Santrigon.

Shirley is een gedreven bejaardenverzorgster in Nederland, die zo'n 7 jaar geleden een droom had om in haar geboortedorp een tehuis op te zetten voor het verzorgen van ouderen.

Hierdoor zou het niet meer nodig zijn om ouderen, als thuis verzorgen niet meer gaat, naar bijv. Paramaribo te laten gaan, maar de verzorging te laten plaatsvinden in hun vertrouwde omgeving.

Voor het huis wat hiervoor nodig zou zijn, werd gekozen voor de naam Pasinsi, de naam van de grootvader van Shirley. Tevens was de betekenis van Pasinsi (wat geduld betekend) meteen een naam die de lading dekte.   

 

filmpjes

 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Deze zijn slechts bestemd voor het functionele gebruik van de website en zijn volkomen legaal.

Copyright © 2023 Stichting Alinso. All Rights Reserved.